Preskoči na vsebino
Članki
Namesto zaključka Namesto zaključka

Dobro hišo naredijo: dobra parcela, dober načrt, dober material, dobra izvedba in strokovno vodenje.

Finalizacija Finalizacija

Na hiši se zvrsti preko 50 različnih izvajalcev. Koordinacija izvajalcev in podajanje jasnih navodil za izvedbo je pomemben dejavnik za to kakšna bo hiša na koncu in koliko bo »draga«.

Prezračevanje in ogrevanje Prezračevanje in ogrevanje

Že danes veljavni energetski standardi za gradnjo stanovanjskih hiš so zahtevni in z letom 2020 prihajajo še bolj. Posledično kar precej denarja vložimo v izolacijo zunanjega ovoja hiše in v prezračevanje. Zato so stroški ogrevanja tudi desetkrat nižji, kot v 40 let starih hišah.

Fasade brez napuščev Fasade brez napuščev

Sodobna arhitektura narekuje hiše brez napuščev. Pravimo jim tudi kocke. Ta sodoben način gradnje je v sosednji Avstriji precej pogost in menim, da je od tam tudi prišel k nam. Nekaterim so kocke všečne, drugim ne. Opažamo pa, da je precej kock prvih nekaj let lepih, potem pa se začnejo težave s fasadami. Tukaj bi rad poudaril, da so Avstrijci na tem področju bolj preudarni in večinoma uporabljajo prezračevane fasade. Hiše so bolj atraktivne, predvsem so pa varne pred vremenskimi vplivi.

Zunanji ovoj hiše Zunanji ovoj hiše

Zdaj naša hiša že stoji in ima pokrito streho. Na vrsti je zapiranje zunanjega ovoja hiše. Pod zunanji ovoj hiše spada stavbno pohištvo, fasada, izolacija proti tlom in izolacija strehe.

Ravne strehe Ravne strehe

Sprva so se ravne strehe pojavile na industrijskih, večstanovanjskih in večjih javnih objektih, sčasoma pa tudi na družinskih hišah. Načeloma nič narobe, razen naših pričakovanj. Potrošniki danes pričakujemo, da bo hiša modernejša, trajnejša, brez vzdrževanja, pa še cenejša. Žal ne gre tako. Vsako streho je potrebno po določenem času zamenjati, pa naj bo to enokapna, dvokapna ali pa tako imenovana ravna. In vsako streho je potrebno vzdrževati, po pravilih stroke celo dvakrat letno. In ker so ravne strehe pogosto še brez napuščev, nam taka izvedba podraži tudi izvedbo fasade.

Gradnja v CLT tehnologiji Gradnja v CLT tehnologiji

Uporaba križno lepljenega lesa pomeni vrhunec ponudbe na področju montažne gradnje. Gradnja je vodena, čista in hitra. Objekt je pod streho v samo tednu dni.

© 2014 - 2024 JARIS d.o.o. Vse pravice pridržane. / Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...