Preskoči na vsebino
Tehnologija

Pasivne hiše

Veljavni standard za načrtovanje novih stanovanjskih hiš zahteva, da hiša ne porabi več kot  38kWh/m2. To je enako kot 3,8 litra kurilnega olja na kvadratni meter ogrevane površine na sezono. Do leta 2020 bodo zahteve še višje in bo najvišja dovoljena poraba za ogrevanje 2,5 litra kurilnega olja na kvadratni meter.

Pasivna hiša je hiša, ki za ogrevanje ne porabi več kot 1,5 litra kurilnega olja na kvadratni meter.

Prvo leseno pasivno hišo v Sloveniji smo postavili v podjetju Jaris že davnega leta 2006. Postavili smo tudi edino certificirano skeletno hišo v Sloveniji. Danes navdušujemo s pasivnimi CLT lesenimi hišami kot najboljšimi montažnimi hišami na trgu.

90% JARIS hiš je grajenih v pasivnem standardu. Zakaj?

Nepovratne subvencije za pasivne hiše pokrijejo strošek investicije v prezračevanje in dodatno izolacijo. Tako kot naš naročnik dobite pasivno hišo za isti znesek, kot bi dobili t.i. nizkoenergijsko hišo, grajeno po danes veljavnih zahtevah. Dolgoročno boste vsako leto prihranili pri stroških ogrevanja, imeli boste vedno svež zrak in vaša hiša bo že danes ustrezala prihajajočim standardom. Vaša hiša bo tako imela na trgu večjo vrednost in po vsej verjetnosti bo obdavčena z nižjim davkom na nepremičnine. To je tudi za nas zaveza, da hišo zgradimo skladno s standardi pasivne gradnje, opravimo predpisane teste in za vas uredimo vso potrebno dokumentacijo za subvencijo.

© 2014 - 2024 JARIS d.o.o. Vse pravice pridržane. / Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...