Preskoči na vsebino
Reference

Hiša Stična

Pasivna skeletna hiša Stična

Način gradnje: skeletna lesena hiša

Uporabna površina: 1?? m2

Leto postavitve: 200?

Energijski razred: pasivni, pod 15 kWh/m2a

Arhitektura: ???, u.d.i.a.

Potek projekta

Izjava stranke

  • preprosta arhitektura pasivne hiše
  • po desetih letih je hiša še vedno v odlični kondiciji
  • simbolika
  • brez senčenja hiša ni pasivna

Potek projekta

Leta 2005 je k nam prišel takrat zelo ozaveščeni naročnik, danes pa izkušeni energetski svetovalec g. Simon Brlek. Priznam, da je bila takrat pasivna hiša še fama, prezračevanje z rekuperacijo pa bau bau. G. Brlek je vedel takrat precej več, kot pa JARIS in skoraj nevede smo naredili prvo pasivno leseno hišo v Sloveniji.

Naredili smo hišo z zelo izolativnim zunanjim ovojem, prvo JARIS hišo z Internorm les/alu stavbnim pohištvom ter zapiranje sten.

Strojne inštalacije je naročnik izvedel sam s svojimi preverjenimi inštalaterji.

Danes je skoraj vsaka JARIS hiša pasivna hiša. In pri vsaki pasivni hiši sodelujemo z g. Brlekom, ker nam vedno stoji ob strani tako na tehničnem področju, kot tudi na povsem življenjskem področju.

Izjava stranke

Ko smo se pred 10. leti odločali za gradnjo hiše, je bil JARIS edini, ki je za primerno ceno ponujal sestave sten, ki so omogočale energijsko varčno gradnjo.

Odločitev za hitro in čisto skeletno gradnjo, postavljeno na talno ploščo, ki leži na izolaciji, je bila takrat nekaj posebnega. Skelet zapolnjen z lesnimi kosmiči, uporaba materialov za doseganje zrakotesnosti, vpihani kosmiči v mansardi - to je bilo že takrat pri JARISu povsem običajno.

Po skoraj 9 letih bivanja v hiši ne opazim nobene pomanjkljivosti, ki bi jo lahko očital JARISu. Hiša ne potrebuje posebnega vzdrževanja in nam omogoča, da se počutimo odlično! Vgrajeni sistemi nam v kombinaciji z odličnimi okni, solidno izolacijo tal, sten in strehe, omogočajo veliko svetlobe, prijetno počutje in majhno rabo energije za ogrevanje.

Hiša sama še ne pomeni, da ji lahko rečemo dom. Pomaga pa. Naša JARIS hiša je naš DOM.

© 2014 - 2024 JARIS d.o.o. Vse pravice pridržane. / Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...